Monday, February 15, 2010

Bottle Set3 CocaCola Sprite KK


Sabah drinks bottle by COca CoLa , Sprite and KK .
bottle dated around 1977 to 1980s

CoLa - hole mark bottom side
Sprite- 1980 /hole mark bottom side
KK - 81 SG 2 -hole mark bottom side

botol minuman kaca di sabah oleh COke ,Sprite dan KK. Coke Cola dan Sprite adalah dari syarikat sama..manakala KK ialah Ken Khong (KK) beroperasi di jalan tuaran satu ketika dahulu..

6 comments:

  1. dkk,botol KK tu blum ada ada org booking kah?kalu nda,aku mau bah.email aku brapa wang hantaran,hahahha

    ReplyDelete
  2. oh~... tidak ku menyangka...aku kira mau penuhi hajat.. sifu kau itu hari ada menanya..jadi sedap jugak hati aku dari kata2 aku tuh dulu..spaya semua orang merasa botol dari aku:)
    cuba2 kau tanya...dia berminat kah mau salah satu dari botol yang aku ada skarang nih..
    tuh KK... anytime bah~ kau bagi harga laaa...
    kau ajar aku harga bah... kalau benda nih harga tinggi...memang aku berusaha sungguh2 untuk mencarinya... memang banyakk ..kalau sayatau benda nih berharga...

    ReplyDelete
  3. dkk,aku pun baru belajar bah main botol2 ni.soal harga tinggi tu aku kurang pasti macamana nak letak harga,sebab bagi aku botol2 tiada rujukan harga bukan macam banknote atau coin.jadi,aku follow headmaster kamil punya style,tepuk dada tanya selera.King Daud,tepuk poket tanyalah minda...hehehe.tapi botol2 lama memang ada nilai tersendiri "bagi yg kolektor botol",nda rugi juga kalau ko jumpa,simpan dan jual.ini pendapat aku lah,nda tau pula yang lain,hahaha.lain orang lain cara.

    ReplyDelete
  4. aduiihh~ makna nya aku kena bedikari laa nih..hah~ha.. mau cari buyer... kalau oversea ok ka???... aihh~ sifu marah kaaa... heeeeeeeh~

    ReplyDelete
  5. nda lah bah sifu marah,hehehehe.dari oversea pun ramai juga collect botol.jgn ko risau,nda rugi juga kalau ko jumpa dan simpan botol2 ni...aku salah seorang jadi buyer tetap ko,amcam?ada modal lebih...pelan2 lah bah angkut botol2 mu nanti.

    ReplyDelete
  6. Do you drink Coke or Pepsi?
    ANSWER THE POLL and you could get a prepaid VISA gift card!

    ReplyDelete